Enquire NOW
facebooktwitterlinkedinyoutubegoogle-pluspinterest
Furnitubes
Subscribe to RSS
Archive

Case Study - Bow School London

Project details:

The new design for this nine form-entry secondary school in Bromley-by Bow, East London included a large landscaped area between the three main school buildings. 

A three-tier amphitheatre of over 50 metres forms an integral aspect of the grounds. There was a requirement to enable it to function as a stepped play area as well as a seating gallery.

Furnitubes’ wood plastic composite slats (WPC environmentally friendly alternative to freshly-sawn new timber) were specified by the landscape architect due to their resistance to UV, weathering and rot, making them an ideal long-term maintenance solution. Using Furnitubes WPC ensured that the slats would retain their colour for many, many years without any of the typical maintenance problems related to timber.  

Also, the site needed to provide flexible and robust outdoor dining for students. Furnitubes designed and supplied sleek, modern and mobile bench and table designs built to withstand intensive use by sixth formers. Other products supplied for the grounds include: pond decking, dual recycling bins, cycle stands and bollards.

Products:

Amphitheatre SeatingParallel Picnic Table & Bench

Caledonian Recycling Litter Bin | Fin Cycle Stand | Zenith Bollards

For details on this project please click here

Categories Case Studies

Back to Blog


Address: 3rd Floor, Meridian House, Royal Hill, Greenwich, London SE10 8RD

Telephone: +44 (0)20 8378 3200

Email: sales@furnitubes.com

© Copyright Furnitubes International Ltd, 2010-2016



Your privacy and our use of cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website. Click here for more information.

[x]