Enquire NOW
facebooktwitterlinkedinyoutubepinterest
Furnitubes

Long Causeway Regeneration, Peterborough 

Testimonial:
“Everyone is extremely complimentary of the new features and I believe the benches and floor design complement one another perfectly"
Peterborough Highway Services

Client:
Peterborough City Council

Project details:
Peterborough City Council set Furnitubes the challenge of designing a series of benches that would become central features of the Long Causeway regeneration project.

The brief was to design a large central circular seating arrangement that could incorporate poems written by local school children, with complementary smaller scale circular benches to either side. From outline concepts and discussion of material options, the designs were developed into multi-material forms that included polished granite support blocks, powder coated steel frames and oiled timber slats. 

In the central bench the poem lettering was engraved into bronze plates inset along the centre line of the seats and pre-treated to give a visually rich weathered patina.

Under-seat lighting was designed into the central benches to make them equally prominent features during the evening as they are during the day. Set within new paving custom-designed around the circular seating arrangement, the street scene of Long Causeway is much improved for shoppers, workers and visitors to the centre of Peterborough.


Address: 3rd Floor, Meridian House, Royal Hill, Greenwich, London SE10 8RD

Telephone: +44 (0)20 8378 3200

Email: sales@furnitubes.com

© Copyright Furnitubes International Ltd, 2010-2016



Your privacy and our use of cookies

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we'll assume that you are happy to receive all cookies from this website. Click here for more information.

[x]